Den mycket omtyckta röstskådespelaren, dockmakaren och barnprogramledaren Eva Funck kommer för att uppträda med sina ikoniska karaktärer på Scensommar i Vittaryd. Hon är som mest känd för sina barnprogram som sändes under 2000-talet, såsom "Evas superkoll", men har även efter det varit med i nyare produktioner i TV. Funck har fått ett flertal utmärkelser och priser genom åren, exempelvis Kristallen 2008 och Stockholms stads hederspris.

Scensommar startades 2015 av Växjö kommun och erbjuder nu under åtta sommarveckor olika föreställningar för att underhålla alla åldrar. Alla arrangemang har fri entré och bjuder på något för alla. Musik, teater, dans, med mera bjuder Scensommar på överallt i länet och alltid under bar himmel.

Scensommar bjöd på föreställningar även under sommaren 2018 och då kom det upp mot 25 000 totalt i publik och det förväntas bli mer under sommaren 2019. Evenemangen sprider sig och fler föreställningar är planerade att underhålla i år, mer specifikt 20 fler föreställningar än förra årets program.

Att underhålla på flera olika vis ligger i centrum för Scensommar, men att värna om miljön står även i fokus. Utöver att uppmuntra cykling och att sortera skräp följer Scensommar Växjö kommuns policy för hållbar utveckling genom att köpa in ekologiska och vegetariska varor. Personalarbetskläderna är tillverkat av ekologiskt bomull och är också Fairtrademärkta, och programmen trycks programmen på miljömärkt papper.

Förutom Eva Funck finns Trio Smack med Dotterbolaget, Smith & Thell och The Moniker på programmet. Som avslutning på årets Scensommar ska ingen mindre än Molly Sandén uppträda i Växjö.