Det har skett flera datorstölder vid inbrott på företag och skolor i Ljungby den senaste tiden.

Vid klockan 03.35 under natten till tisdagen var det dags igen. Då gick larmet på mäklarbyrån Fastighetsbyrån på Storgatan i Ljungby.

En stor gatsten hade kastats genom glasrutan till entredörren. Sedan hade gärningsmannen gått in på kontoret och stulit två relativt nya datorer för totalt 25 000 kronor.

Det var glassplittter överallt på golvet inne på kontoret på morgonen när personalen kom dit.

Chefen på Fastighetsbyrån, Björn Larsson, är på semester i Österrike. På telefon berättar han för Smålänningen om inbrottet.

– På bilderna från övervakningskameran ser man att det är en man som stjäl datorerna. Han har svarta handskar, vita skor, svarta adidasbyxor med vita ränder och en hoodtröja. På huvudet har han en keps under en luva så man ser inte så mycket av ansiktet, förklarar Björn Larsson.

Datorerna som stals användes av personalen. Enligt Björn Larsson ska de inte innehålla någon känslig information som rör Fastighetsbyråns verksamhet och kunder.

– Känsliga uppgifter ligger på internetbaserade servrar som man måste logga in på och det kommer ingen annan åt, försäkrar han.

För fem år sedan anmäldes ett försök till inbrott på Fastighetsbyrån i Ljungby, men man har inte haft några fullbordade inbrott tidigare.

– Det känns väldigt jobbigt att drabbas av inbrott, det är kränkande och det kommer nog sitta i lång tid framöver. De har ju inte där att göra heller, det är ju vårt kontor, påpekar Björn Larsson.