Tjuvarna slog till mot en maskinhall, ett förråd och ett garage.

Enligt Magnus Linnell, stationsbefäl vid polisen i Ljungby, går det inte utesluta att det var samma personer som låg bakom stölderna.

På måndagsmorgonen upptäcktes det att det hade varit inbrott i Svenska Skogsplantors lokal på Åbyforsvägen i Lagan. Okända gärningsmän hade först klippt upp stängslet till området.

Sedan hade de brutit upp ett fönster till ett förråd som ligger bakom en verkstad och gått in och stulit minst fyra motorsågar, en röjsåg och en jeepdunk.

Tjuvarna kan ha blivit skrämda av något vid inbrott och tvingats fly platsen, enligt Svenska Skogsplantor. De hade nämligen slängt en röjsåg med bälte, en pump och en grästrimmer på marken inne på området.

Under natten till måndagen var det sedan inbrott på en gård som ligger mellan Lagan och Ljungby, enligt polisen. Där bröt tjuvarna upp en dörr genom att klippa upp låset. Sedan stal de minst en migsvets, en hylsnyckelsats, en skruvdragare och en vinkelslip.

Även en gård utanför Ryssby drabbades av inbrott under natten till måndagen. Där tog tjuvarna sig in i ett garage genom att klippa upp hänglåset till dörren. Sedan stal de bland annat en terrängskoter och en motorsåg.

Vid inbrottet utanför Ryssby kunde man se skospår i marken som troligen är tjuvarnas, uppger polisen. I övrigt har polisen inte så mycket att gå på i sökandet efter misstänkta gärningsmän. Det ska inte finnas några vittnesuppgifter, enligt polisen.