Så är då budget 2020 beslutad. Vår styrande allians fick som väntat igenom sitt förslag. Det som förvånar mest är ”fler barn per förskollärare”. Hur tänker man? Barnen är vår framtid! Det är i förskolan allt börjar – där lägger du ribban för kommande skolresultat. Blir ett barn sett så växer det som människa men hur ska dessa stackars barnskötare och förskollärare hinna med det? Funderar också på hur Ljungby kommun ska klara av sitt rekryteringsbehov av framförallt pedagoger. Tror inte att en förskollärare som efter 3,5 års högskolestudier väljer Ljungby kommun som arbetsgivare.

Man vill kunna praktisera det man lärt sig teoretiskt. Med större barngrupper är risken att det blir barnpassning istället för pedagogiskt lärande. Funderar också över målet Barn- och Utbildningsnämnden har om att en viss procent av personalen ska vara pedagoger på våra förskolor. Det lär man få omprioritera.

Om man sedan ska fundera vidare är ju Åter i bruk och Fritidsbanken 2 sorgebarn. Att flytta Fritidsbanken till Biblioteket känns knappast genomtänkt. Åter i bruk borde kunna lösas genom att flytta pengar från den ena kassan till den andra!! För till syvens och sist är det en plånbok – medborgarnas skattepengar!

Har full förståelse för att administrationen har det tufft men när det ser ut som det gör bör man se över sin administration till förmån för vård och omsorg.

Socialdemokrat