Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Digitala möten en realitet, men i Ljungby kommun ingen självklarhet

Fullmäktiges senaste möte innehöll en fråga om en gemensam hållning i alliansen när det gäller deltagande på distans genom digitala möten för ledamöter i de olika nämnderna. Gunnarsson var mållös och hade ingen förklaring till att styret inte talat sig samman. Var och en gör som den vill, påtalade han. 

Ej längre kan han dölja bristen på ledarskap.  Istället för självrannsakan påpekar han valteknisk samverkan som S, V och MP har. Men vad har Gunnarsson själv försakat för poster i sin iver att styra kommunen? Vad har moderaterna sålt ut? Bland annat två ordförandeposter till centern, en plats till KD och två platser till centern i kommunstyrelsen. Det blir inte så många moderater kvar. Närmare bestämt fyra ordinarie ledamöter av totalt 15 i kommunstyrelsen är moderater. Resterande tre är ”utsålt” genom förhandlingar för att kunna styra.  

Vi socialdemokrater anser att digitaliseringen har många fördelar. Särskilt i coronapandemin, då rekommendationer om social distansering förekommer. Tyvärr har inte det politiska styret med moderaterna i spetsen inte samma uppfattning. Dålig förberedelse, brist på ledarskap och omvärldsbevakning i hur andra kommuner och regioner genomför sammanträden på distans saknas.

Svaret blir som Gunnarsson sa: varje ordförande gör som den vill! Helt klart en brist på ledning och styrning- den ledningen kan bara reagera på det som händer.  En ledning som däremot är förberedd för olika utmaningar, den ledningen har både rådrum och strategi för att kunna agera. Bristen på både förberedelse och strategi är tydlig i Ljungby kommuns styre. Bristen på ledarskap blir än mer tydlig när Gunnarsson inte kan hålla ihop alliansen i frågan om möjlighet för ledamöter att medverka digitalt på olika möten.  Detta tycker vi är viktigt att väljarna får reda på.

Anne Karlsson Oppositionsråd (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel