Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Folkomröstning

”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare”. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Så långt gott och väl. Men... fick svenska folket vara med och välja om man ville vara med och finansiera sydeuropeiska länders dåligt skötta ekonomier? Folkomröstade vi om detta? Svar nej. Över 100 miljarder skattekronor som svensken slitit ihop, ska skänkas bort. Under tiden krackelerar vår äldrevård, infrastrukturen och så vidare. Rimligt? Absolut inte. Swexit NU, Sverige ut ur EU. Vi behöver alla de miljarder själva, som EU-kolossen tvingar oss att betala varje år. Folkomröstning NU.

Vi behöver också en folkomröstning om skatterna. Varje skattebetalare ska själv få avgöra vart just min inbetalda skatt ska gå, var mina pengar ska göra nytta, det vill säga jag får själv öronmärka min skatt och därmed bestämma till vilka områden/saker det ska gå. Detta sätt är mest rättvist och då vet jag att mina pengar inte hamnar i till exempel meningslösa projekt som inte leder någonstans eller till någonting. Något som också brådskar är återinförandet av tjänstemanna ansvar i alla verksamheter. Brådskande är också återinförandet av riksrätt.

Kajsa Kavat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel