Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Njut av Kronoberg i sommar

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det talesättet passar väldigt bra in på en sommar i pandemins tecken. Många av oss kommer stanna hemma mer än vanligt i sommar. Vilken tur för oss som lever i en fantastisk region! Här finns nämligen mycket att se och göra utan att utsätta sig själv och andra för onödiga smittorisker.

Att vara ute i naturen är bra för både kropp och själ och naturutflykterna i Kronoberg är många. Vandra i nationalparken Åsnen, Rönnö naturreservat eller Singelstorps fly. Ta en skogstur till Singoallas grotta, döpt efter Viktor Rydbergs kända bok. Besök något av de många utegym som finns runt om i Kronobergs kommuner eller fynda på någon av alla loppisar. Är du intresserad av berättelser har Sagobygden en app som gör att du kan besöka kända sägenplatser runt om i regionen och på plats få sägnen berättad för dig i telefonen eller plattan. Möjligheterna är verkligen många i vårt sagolika län! Du hittar fler tips och kan tipsa andra om dina favoriter på Destination Smålands satsning #hemmatipset i olika sociala medier. 

Föredrar du att hålla dig inomhus finns en rad framstående författare från Kronoberg att rekommendera. Eller varför inte se en inspelad konsert via Musik i Syd? För dig som ändå längtar bort från länet kan det fria inträdet på statliga museum som den rödgröna regeringen införde 2016 nu nyttjas även genom olika sociala medier; dagligen erbjuds digitala guidningar och visningar av samlingar.

Så ställ inte in – ställ om. Mycket av det du vill göra går att göra men på andra sätt. Vi vet att många upplever att det är knepigt att ställa om till det digitala, men när man väl har gjort det öppnar sig en helt ny värld av möjligheter. Visste du exempelvis att man numera kan släktforska helt gratis, hemma från köksbordet? Våga ställa om så gott det går och framförallt - våga fråga om du behöver hjälp med omställningen! Vi är många som gärna hjälper till.

När tillvaron känns tung och lösningen långt borta – lyft blicken och njut av den fantastiska region vi lever i och ta del av de oändliga möjligheter som finns att hålla sig sysselsatt i tider som dessa, år 2020. Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena och framförallt – ha en fantastisk sommar!

Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen

Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

RosMarie Jönsson Neckö (S), vice ordförande Destination Småland

Karl Paine (S), 2:e vice ordförande i kulturnämnden

Joakim Pohlman (S), 2:e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden

Magnus Carlberg (S), 2:e vice ordförande i folkhälsoberedningen

Peter Freij (S), 2:e vice ordförande i trafiknämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel