När en förälder, som är aktiv i hemvärnet, skulle lämna sitt barn på en förskola i Älmhult bar han kamouflagekläder, kängor och basker.

Efter det meddelade personalen att det inte är okej att lämna eller hämta iklädd militäruniform.

Anledningen är att några barn ska ha blivit rädda.

– Det blir en form av diskriminering när det är okej med alla andra uniformer, som polis och ambulans, Det är bara ett fåtal gånger per år som jag kommer i uniform och det borde verkligen inte vara ett problem, säger föräldern till Smålandsposten.

Förskolan och föräldern ska nu ha kommit överens om att de gånger det är en uniformdag ska föräldern kontakta förskolan innan hämtning eller lämning. Då kan de ta undan barn som har blivit rädda.

Jenni Karlsson, verksamhetschef för förskolan, säger till Smålandsposten att det finns barn som kopplar klädseln till händelser som de har varit med om tidigare.

– Vi gör detta för barnens bästa, det är tråkigt att barn har erfarenheter som gör att de blir rädda. Men när personalen får chans att prata mer om det här och föräldern kommer mer regelbundet i uniform är det möjligt att barnen vänjer sig, säger Jenni Karlsson.