Jag läste i Smålänningen torsdagen den 8 augusti, att centerpolitikern Martin Bengtsson i Markaryd, hade uttalat sig om att "Markaryd är segregerat" och att man borde göra mer i kommunen för att minska detta.

Om detta vet jag för lite om idag, för att kunna uttala mig om detta är rätt eller fel.

MEN när reportern frågar om han har några konkreta förslag på hur man kan lösa detta blev svaret:

"Nja, jag måste prata lite med några partikamrater innan jag säger något som är förankrat" och vill återkomma.

Jag tycker också att saker är fel både i Sverige, Markaryds kommun, på jobbet och i hemmet. Men att säga att något är fel löser inget, utan man måste ha ett konkret förslag på hur man kan lösa det innan man börjar kritisera saker och uttalar sig. Sen får man kanske tillsammans hitta en lösning.

Martins uttalande är ju inte gjort som avgående komminister i Traryds församling, utan som politiskt aktiv.

Det är sådana uttalande utan förslag till mot åtgärder som gör att förtroende för våra politiker minskar.

Men vill Martin Bengtsson ha hjälp med konkreta åtgärder får han gärna kontakta mig. Då jag var projektledare för 2 år sedan för ”Markaryds integrationsprojekt genom idrott & kultur”. Sen lade man ner detta projektet av någon anledning efter ett år. ”Rom byggdes ju inte på en dag”, om nu våra politiker tycks tro det.

Ett råd till alla våra politiker: ”Var inte rädda att säga vad ni tycker är fel och genomför sen de förändringarna som ni tycker är bäst. Jag tror att väljarna uppskattar den politikern bäst som gör något, även om det kanske inte alltid blev så bra. För han/hon gjorde i alla fall något. I motsats till den som bara säger att något är fel.

Lars Haraldsson