Till premiären hade Broström engagerat flera musiker i absolut elitklass - trumpetaren Håkan Hardenberger, av recensenter sedan länge betecknad som "världens bästa trumpetare", slagverksduon Malleusincus med Johan Bridger och Patrick Raab, pianisten Julia Sigova och klarinettister Svante Wik.

Presentatör av programmet var Lennart Stenkvist, tidigare chef för flera symfoniorkestrar och god vän till Tobias Broström.

Just en personlig nära kontakt är den röda tråden i relationen mellan Tobias Broström och musikerna som hittar till Norra Haghult och "Musik i Tagaborg" - namnet på den ekonomiska förening som driver den musikaliska verksamheten i den faluröda ladan, som förvandlats till konsertlokal.

Föreningen är en familjär angelägenhet med förutom Tobias Broström själv hans hustru Magdalena Prahl Broström samt hans mor och far Ingegärd och Rune Broström.

Båda föräldrarna, numera bosatta i Helsingborg, har sina rötter i trakten, och sonen Tobias är därför välbekant med Norra Haghult och dess omgivningar. Det förklarar varför hans konsertprojekt lokaliserades till skogen utanför Markaryd.

Ingegärd och Rune Broström är sommartid verksamma alldeles i närheten av det nyinvigda konserthuset, då de sedan länge driver Sliteborg Bed & Breakfast.

Tobias Broström och hans familj finns till vardags i Malmö - Tobias som kompositör och hustrun Magdalena som pianopedagog.

Tobias Broström komponerar i första hand musik för symfoniorkestrar - med beställningsverk för både svenska och utländska. Genom sin verksamhet har han byggt ett stort kontaktnät med första klassens solister och kammarmusiker, och flera av dessa kommer publiken i Tagaborg att stifta närmare bekantskap med. Efter den elitbetonade invigningskonserten väntar redan kommande lördag, den 29 juli, ett framträdande av världspianisten Per Tengstrand och operatenoren Rickard Söderberg.

Invigningen samlade en publik på 150 personer, vilket betyder fullt hus. På programmet fanns musik av bland andra J.S Bach, Kurt Weill, Francis Poulenc och Tobias Broström.

Invigningstalare var kommunalrådet Bengt Germundsson, som med benäget bistånd av näringslivschefen Bengt-Göran Söderlind överlämnade en tavla och en blomsteruppsättning från Markaryds kommun.