Jacob Thelander deltog i USM i P16 och sprang 100m, hoppade längd och höjd.

Jacob inledde med längdkval på fredagen och kvalgränsen var satt till 6,25m. Jacob missade hela plankan och ytterligare 25cm, men fick på 6,31m och var klar för finalen.

Jacob sprang även försöken på 100m och kom vidare till semifinalen på 12:e tiden, 11,82 i -1,8m/s. I semin sänkte han sig till 11,75 med det räckte inte till att få springa finalen.

Tvåa i höjd

Lördagen inleddes med höjd i hällregn och det var tuffa förhållanden i inhoppningen. När tävlingen drog igång gick det bättre och Jacob tog alla höjderna i första försöken från ingångshöjden 1,79. På 1,95 tog det stopp och där var endast en kille som klarade den höjden. Så Jacob tog silver efter en bra hoppning.

Direkt efter avslutat försök var det inhoppning i längdfinalen och det var bara att byta skor och springa dit. 6,55 i första hoppet var länge en medaljplats, men Jacob slutade på en fjärdeplats efter en fin serie med alla hopp på plankan.

Alva Sundström deltog i F17 i Göteborg och sprang försök på lördagen i 200m. Alva sprang på 27,79 i -1,6 m/s. Tiden räckte inte till final utan Alva fick vila lite inför söndagens kultävling.

Alva inledde lite tveksamt, men i fjärde omgången fick hon på 13,06m som är årsbästa med den 3-kg tunga kulan. Det resultatet räckte till en fjärde plats och endast 19cm från bronsplatsen.

Personbästa av Villiam

Klubbens Villiam Olsson, som tävlar i M22 och har gjort en seriös satsning detta året, tävlade i 400m på fredagen i Göteborg. Villiam har i sommar sänkt sina personbästa i både 100m och 200m och även satt klubbrekord på dessa distanser, så det fanns goda förhoppningar att även 400m skulle gå bra nu på SM.

Villiams årsbästa (51,47) var 10:e bästa och för att få springa finalen behövde han vara bland de åtta bästa. Villiam sprang i det andra heatet och det var också det snabbaste. Villiam var snabbt ur blocken och gick ut hårt på första 100m och krigade hela vägen in i mål. Nytt personligt rekord på 50,87 och finalplatsen var säkrad.

I finallöpningen, som gick dagen efter, la Villiam upp loppet på samma sätt och med endast en tusendel tog han fjärdeplatsen, på samma tid som femman. Nytt personligt rekord på 50,77, nytt klubbrekord och en meriterande fjärdeplats bland Sveriges juniorer.