Det var viljan att driva frågor som rör ungdomar som fick Tilda Ragnarsson att engagera sig inför valet.

– Jag tror det är bra att få in nytt blod, och vill sänka medelåldern, säger hon.

Moderaternas lista blev klar i förra veckan, och på den finns 28 namn.

– Det är fler än vid förra valet och det känns bra. Vi gör som andra partier och frågar personer vi tror kan vara intresserade, men extra roligt är att vi har flera som kommit till oss självmant, säger Magnus Gunnarsson.

Gunnarsson är nummer ett på listan, följd av Ann-Charlotte Wiesel (i dag ordförande i kommunfullmäktige), Marcus Walldén (i dag ordförande i kultur- och fritid), Gunilla Åström, Ulla Hansson (i dag ordförande i överförmyndarnämnden) och Tilda Ragnarsson. På plats sju finns Bo Ederström (i dag ordförande i socialnämnden) och han följs av Thomas Ragnarsson, Frederik Svärd, Lars Nordqvist och Alma Svensson.

– Vår målsättning är att växa. Vi vill fortsätta och utveckla Ljungby, och vi vill göra det i majoritet, säger Gunnarsson.

Bland de yngre på listan har Tilda sällskap av Alma Svensson, som går ut gymnasiet till sommaren. De båda representanterna i Kommunens bästa, Mats Karlsson och Bert-Ove Orvnäs har anslutit sig till partiet och står på listan. Till de nya hör också Daniel Svensson och Josefine Jernberg.

– Josefin är mycket duktig på att sälja in våra idéer och är taggad inför kampanjandet.

– Vi jobbar inte med att skapa spridning i ålder, bostadsort eller kön, utan vi låter kompetensen avgöra. Vi har en lista med både mycket politisk erfarenhet, kunskap och vilja, säger Gunnarsson.

– Jag är glad över att vi har en lista med bredd, och känner mig trygg i att vi efter valet kan bemanna det vi vill med de som står på listan. Vi har representanter inom de frågor som diskuteras mycket nu, som ordning och reda, ekonomi och näringsliv, säger Gunnarsson och syftar bland annat på polisen Frederik Svärd.

– Det var självklart. Jag ställer inte upp på region- eller riksdagslistan, det känns mer juste mot väljarna att de vet att jag är till 100 procent fokuserad på kommunen.