Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jam på musikens ö för sjunde året

Allt började med ett samtal vid en brevlåda – det som nu blivit en återkommande musikkväll vid Perstorpsgården på Bolmsö. Den som kläckte idén var Kjell Persson och även i år drog kvällen över 100 besökare.

– Det är sjunde året vi har detta Jam och vi har hittills klarat oss utan regn, säger Mats Öberg.

Han berättar att det från början var Kjell Persson, pianist i Jazz i Baljan som kom på detta upptåg när de stod och pratade en morgon vid brevlådan.

– Från början tänkte vi oss nog ett jazz-jam, men nu framförs nya och gamla "evergreens" av alla de sorter. Det spelas Jazz, det spelas en fantastisk Countrymusik, det spelas soul, det sjungs Edith Piaf och svenska visor.

Husbandet består av Kjell Persson på piano, Inge Palm saxofon, Nico Fleuren på trummor och sång, Henry Tidstrand på bas o Mats Öberg dragspel.

Även i år fick publiken njuta Edith Piafs ”La vie en Rose” med Irene Olofsson.

Andra kända ansikten var Michael Axelsson och Anton Johansson. Michael sjöng och Anton spelade fiol i bland annat "Crazy Arms"

Per Svensson och Nico bjöd i sin tur på bland annat "En Sommarvind"

Tilläggas ska att Nico Fleurens trummor är inköpta på Nya Zeeland år 1960 och har följt med honom över stora delar av världen.

– Förutom det stora antalet musikanter, mer eller mindre välkända ansikten i musikvärlden, som kommer dit för att medverka, fanns det även en och annan spontanartist som förgyllde kvällen, säger Mats Öberg.