Emil Jidskog anslöt till Troja-Ljungby i början av augusti för att täcka upp för skadade Robin Johansson. När den ordinarie Troja–målvakten nu är tillbaka igen efter sin hjärnhinneinflammation är Jidskogs tid i klubben över.

Tranåskillen lämnade Ljungbyklubben i början av veckan.

– Mitt korttidskontrakt har precis löptut så just nu avvaktar jag och ser vad som kan dyka upp. Jag kör på och tränar på egen hand så länge, säger han.

Två matcher blev det totalt för Emil Jidskog i Troja-tröjan. 26–åringen vaktade kassen mot HV71 och Tingsryd under försäsongen.

– För egen del kändes det som att det gick bra. Det är alltid lite speciellt så här i början av säsongen men det passade bra för mig att få en månad i Troja och starta säsongen på is och komma igång bra med träningen, säger Jidskog.

Fördes det några diskussioner om en fortsättning?

– Nej vi hade aldrig några sådana diskussioner. De har ju redan två målvakter. Jag skulle vara där under tiden Robin var borta och det verkade inte så intressant för dem att ta in en tredje målvakt.

I nuläget för Emil Jidskog och hans agent inte några samtal med några andra klubbar. Tranåskillen är beredd på att det kan dröja en bit in på säsongen innan något dyker upp.

Finns det någon oro att du inte ska hitta någon klubb?

– En liten oro finns det ju såklart. Det finns inga garantier men jag känner mig ändå ganska lugn. Jag tror det kommer att öppna sig. Tittar man på tidigare säsonger så uppstår det alltid skador eller att någon klubb går lite trögt och vill förändra.

Tittar du fortfarande bara på allsvenskan eller är hockeyettan ett alternativ?