– Det har varit tufft att inte kunna vara på två ställen samtidigt. Det här känns jättebra och mer är på gång. Det är en liten dröm som jag sakta förverkligar, säger Jimmy Johansson som driver X-Price och Loppis i Berghem.

Utrymmen där ute i Berghem råder det ingen brist på och Jimmy ser till att utnyttja varje vrå. När han har behövt mer plats för sina saker så har han helt enkelt räddat hus från rivning och förflyttat dem till sin gård.

– Jag tycker att det slängs och rivs alldeles för mycket bra saker och hus, på detta sätt har jag fått mer plats och även räddat ett bra hus från att rivas.

Jimmy pekar på det första huset som flyttades av de fyra. Det hittade han i Håkanshult, det andra i Berghem, det tredje i Hjälmaryd och det senast tillkomna i Falkenberg. Självklart så var det lite att göra innan de blev klara för att fungera som loppis-lokaler och allt har Jimmy fixat själv och mer är på gång.

– Vad gäller X-Price så har jag dragit ner på en del i sortimentet men har samtidigt utökat pysselavdelningen. Just nu håller jag på och bygger på det som ska bli ett porslinsmuseum. Jag samlar själv och har en hel del som kommer att visas där.

Jimmy pekar på hus nummer fyra och berättar att det när tiden kommer till det så ska det inredas till ett lantkafé. Han planerar också en lekpark till de barn som kommer.

– Jag kommer att driva det själv och visst kommer det att bli lite spring mellan husen men det är bättre än att köra milavis för att kunna hålla två ställen igång.

Ingen behöver i alla fall springa långt för att hitta roliga nya eller gamla saker. Husen är fulla och alla saker har sin plats som en servis i blått och vitt eller något från hyllan med grönt glas och porslin. Är man inte intresserad av gammalt så finns det nytt inne i X-Price-huset.

När Jimmy får frågan om vad som är lite extra efterfrågat just nu så tänker han en stund.

– Trasmattor är inne igen, många hänger dem på väggen som bonader. Det är kul att se att äldre hantverket värdesätts igen, säger Jimmy och välkomnar in genom alla sina dörrar ute i Berghem.