Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera bränder i Ljungby kommun – misstänkt gärningsman gripen

Ett stort vedupplag stod i lågor utanför Kånna på onsdagen. När räddningstjänsten bekämpade branden började det plötsligt brinna på flera andra platser i närheten. Senare på kvällen grep polisen en misstänkt gärningsman.

Det var vid 17-tiden på onsdagen som sju räddningsenheter, ambulans och polis larmades ut om en brand strax söder om Kånna, Ljungby kommun.

Enligt de initiala uppgifterna från polisen skulle branden ha startat i en ladugård – men det skulle senare visa sig att det handlade om ett stort vedupplag som stod i lågor.

– Det brinner rejält, sa polisens presstalesperson Rickard Lundqvist vid en tidig kontakt.

En gripen av polis

När räddningsstyrkorna höll på att släcka branden fick de in larm om flera andra mindre bränder i närområdet. Det ska handla om en brand ute i terrängen, i skogen vid Bäckaryd, och två bränder i virkesupplag i närheten av ladan.

– Jag har inte varit ute på alla platser, men det är den första branden som var den största. Byggnaden, där vedupplaget förvarades, är helt nedbrunnen men det glöder fortfarande i veden, säger Fredrik Stiberg och berättar att det inte fanns någon spridningsrisk.

Hur länge kommer ni vara kvar på platsen?

– Jag har svårt att göra den bedömningen. Det är en stor glödhög. Vi kommer nog vara kvar ett par timmar, säger Stiberg vid 21-tiden.

Vid en av bränderna stals en bil från ett vittne, meddelade polisen senare på onsdagskvällen. Kort därefter kunde den misstänkte gärningsmannen gripas. Förutom bilstölden misstänks personen även för att ha anlagt en av bränderna.

– Vi utreder om det finns ett samband mellan bränderna, säger Rickard Lundqvist.