Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kånnas kapacitet talar för serieseger

Att tippa hur en serie ska sluta är både inspirerande och kul.

Inte minst när det gäller div 6 Ljungby, som innehåller tio lokala lag, och där varje match blir lite av ett rivalmöte där inget lag vill vika ned sig.

Förra året var det busenkelt då Häradsbäck stod i en klass för sig, men den här säsongen ser det betydligt jämnare ut på förhand.

Jag tror att serien kommer att dela upp sig i två skikt där det kommer att handla om oerhört små marginaler mellan placeringarna 1–5.

Mitt tips som seriesegrare går till Kånna. Varför? Jo, de var uppe och nosade redan förra säsongen, men kroknade under hösten. Nye tränaren Samir Hodzic, som kommer från Ljungby IF:s organisation, har drillat sina adepter hårt under våren och får han alla att dra åt samma håll blir de inte lätta att rucka på som tipsetta. De gulsvarta har också en stark kvartett i målvakten Sulejman Mlivic, backen John Roubert samt kreatörerna Osman Tahir och Michael Trinh som alla har nyckelroller.

Men det finns förstås utmanare. Angelstad dansade en säsong i femman och är tillbaka i sexan, men har fått behålla stommen och blir givetvis farliga. Speciellt hemma på Angelvi lär de bli svårslagna.

Ryssby kommer ställa ett ungt men spelskickligt lag på benen och pallar de med den fysiska fotbollen - som det innebär att lira i sexan - är de en given toppkandidat.

Sammanslagningen HiTs (Hinneryd/Traryd) börjar sätta sig mer och mer. Kan de bli lite mer jämna i sina prestationer finns definitivt möjligheten att sluta i toppstriden.

Dit räknar jag även Hamneda, som jag kom helsnett på förra säsongen då jag tippade dem tia, men de slutade trea och kvalade till femman. De är i mina ögon seriens givna outsider.

Där bakom rankar jag Råstorp/Timsfors och Virestad. Två klubbar som kan överraska om det stämmer för dem, men känns lite tunna i långa loppet.

Bottentrion utgörs av Ling, som hade stora problem förra säsongen, och Hallaryd, som gör comeback efter ett års uppehåll, samt Göteryd, där dock truppen känns alldeles för tunn.

I Hallandssexan huserar Lidhult. De var med och nosade länge och väl i toppen under hösten, men slutade till slut fyra. De har fått behålla tränaren Aki Gouliavares och kryddat med några intressanta spelare och kan de höja sig ett snäpp blir de intressanta att följa. Inte minst offensivt ser det bra ut.

En kvartett återfinns i div 5 Sydvästra och det känns långsökt att något lag ska slåss i den absoluta toppstriden. Torpa har kapacitet, medan Strömsnäsbruk är väldigt ojämna i prestationerna. Delary/Pjätteryd åkte ur fyran och har tappat vassa spelare. Ett mittengäng. Agunnaryd fick kvala sig kvar förra säsongen. Bättre i år?

I div 5 Södra ingår grannklubbarna Liatorp/Eneryda och nykomlingen Häradsbäck. Jag tror att båda, som gillar trilla boll längs backen, kommer att hävda sig väl och tillhöra den övre halvan.

Intressanta datum att komma ihåg: Den 18 maj möts LEIF–HIF på Enevallen, medan returmötet HIF–LEIF äger rum den 31 augusti på Härliden.

Nu väntar vi bara på att det ska dra igång!