Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kilpeläinen gör comeback i JIK

Alma Kilpeläinen är tillbaka i Jönköpings IK. Det meddelar SSL-klubben i ett pressmeddelande.

Förra säsongen kom Alma Kilpeläinen till Jönköpings IK efter att ha spelat division 1-innebandy i Ljungby, detta parallellt med att friidrotta på elitnivå. Kilpeläinen blev snabbt en viktig del i JIK:s framgångar den säsongen.

Efter uttåget i kvartsfinalen var det länge oklart om Alma skulle trä på sig JIK-dressen igen, men nu är det klart. Alma har skrivit på för två säsonger och klubbens sportgrupp är övertygade om att hon kommer fortsätta den utvecklingskurva hon startade förra säsongen.

Sportchefen Magnus Ander säger:

– Vi har inga orimliga krav på att Alma skall fortsätta där hon var i mars, innebandymässigt så har hon ju missat nästan sex månader. Vad gäller fysiken så ligger hon inte efter någon i SSL, det handlar mest om ställa om hennes mycket goda grundfysik mot de krav innebandyn ställer.

Han fortsätter:

– Men efter att ha sett henne två träningar så är vi trygga i att hon väldigt snart kommer tillföra mycket positivt i vårat spel, både på och vid sidan av planen. Vi räknar med att hon är spelklar redan till nästa match efter EFT-uppehållet då vi möter regerande svenska mästarna. Finns det en roligare match att göra comeback i?

Alma Kilpeläinen är klar för en återkomst till JIK.