– Inte mycket att säga om. Vi mötte seriens bästa lag, men jag hoppas samtidigt detta blir en läxa för vårt lag hur man förbereder sig, både fysiskt och mentalt inför en match, kommenterade LVBK-tränaren, Bernard Kalfic.

Ljungby fick en tuff start på matchen där det var Engelholm som tog kommandot och styrde händelserna. Setvinsten skrevs till slut till klara 25–17, där Engelholm vann många poäng på sina fina servar.

– Vi hade stora problem med mottagningen och dessutom låg energi i laget, suckade Kalfic.

I andra set blev det lite bättre takter från Ljungbys sida, mycket tack vare Sylvia Johansson som fick fart på de övriga spelarna. Trots det var det Engelholm som klev ifrån i slutet av setet som också blev hemmalagets efter 25–19.

– Vi var med länge och väl men gjorde lite enkla misstag i slutet och det straffade sig, förklarade Kalfic.

Även i det tredje setet hängde LVBK-damerna med hyggligt fram till 15–12. Då gjorde Engelholm ett ryck och vann fem raka bollar och till slut setet med 25–13.

– Vi tappade på nytt och det utnyttjade Engelholm på ett bra sätt, menade Kalfic, som endast gav plus till Sylvia Johansson som agerade starkt på sin högerkant.

Tre matcher återstår i serien att spela för LVBK, som närmast möter Värnamo hemma på lördag.

– Jag hoppas vi får tillbaka några spelare då efter skador och sjukdomar. Mot Engelholm saknade vi sex stycken och det är för många för att kunna bjuda på bättre motstånd, slutade Bernard Kalfic.