Evenemanget, som startades som ett upprop på facebook, innebär att deltagarna ska klä sig helt i svart söndag den 27 september och på så sätt visa att man tar ställning emot rasism och för alla människors lika värde.

Är vi tillräckligt många som går svartklädda den dagen kan det förhoppningsvis väcka frågor och skapa debatt, säger Johannes Lindh.

Han jobbar på ett hem för ensamkommande flyktingbarn och kommer i kontakt med många människor från andra länder. Även där förekommer främlingsfientliga åsikter.

Många tror att det här evenemanget riktar sig mot vitas rasism mot andra hudfärger, men så är det inte tänkt. Det handlar om all rasism. Åsikter får man ha, men jag vill belysa problemet, förklarar Johannes Lindh.

Han understryker också att evenemanget inte har något med partipolitik att göra, något som har väckt reaktioner.

Evenemanget handlar inte om ifall man röstar på SD eller vänstern. Rasism är ett samhällsproblem och är något som hela allmänheten bör tänka på, förklarar han.

Väldigt många är också positiva till hans initiativ. I skrivande stund har över 20 000 bekräftat att de vill delta i evenemanget.

Jag hade ingen aning om att det skulle bli så stort. Jag var nöjd när vi nådde 300 deltagare, men det har bara fortsatt att ticka på och ju fler som deltar, desto bättre. Grunden är ju att jag vill få fram budskapet, att vi är emot rasism.

Men evenemanget har också fått kritik och Johannes har fått ta in fler administratörer av sidan för att hinna med att svara på frågor och hålla koll på alla kommentarer. Rasistiska inlägg tas bort.

En fråga är varför man valt färgen svart, en annan varför på en söndag.

Det är enkelt att ha svart på en söndag. Då är det få som jobbar och svart är en färg som många har i garderoben. Hade vi tagit vitt, så hade man kopplat det till Ku Klux Klan och då hade det blivit en diskussion om det, förklarar Johannes Lindh.

Hans tanke är att evenemanget ska bli återkommande. Valet av dag är egentligen en slump. Han ville ha en dag då många var lediga från jobbet och som låg lagom långt fram i tiden.

Ursprungligen tänkte han sig den 20 september, men då är det pridefestival i Skövde och det vill Johannes stötta.

Klär vi oss i svart då kan det ju se ut som om vi protesterar emot festivalen. Då var det enklare för oss att byta dag.

Evenemanget kommer också att utvidgas. Johannes Lindh arbetar på en hemsida, där det ska finnas ett forum för diskussion, information på flera språk och försäljning av armband med texten "Dressed in black".

Pengarna vi får in ska gå till välgörenhetsprojekt som handlar om att öka förståelsen mellan människor, säger Johannes Lindh.

Ett annat förslag är att använda en del av pengarna till föreläsare som besöker skolor eller ungdomshus för att prata om mångfald.

Johannes hoppas också att evenemanget kan spridas utanför landets gränser. Han har redan fått propåer från boende i andra länder som vill vara med.

Nästa år kanske vi kan ordna samlingar också. Det känns fantastiskt roligt att så många är så positiva!