Troja hade chansen att ta tre viktiga poäng i fredagens hemmamatch mot rivalen Tingsryd, men misslyckades totalt och föll med 3–6 där det stod 0–4 eter första ronden,

Troja bytte ut målvakten Robin Johansson efter den första perioden mot Johan Nielsen, som kom in och gjorde det bra. Det troliga är att han får förtroendet från start mot Oskarshamn.

Det blev även ändringar i kedjorna under matchens gång, men hur Troja kommer att ställa upp från start mot Oskarshamn är oklart.

Inga nya skador framkom under matchen senast.

Troja hade träningsfritt i lördags, men körde ett lättare pass på söndag förmiddag innan avfärden till Oskarshamn.

– Alla var på plats och vi mönstrar samma manskap som senast. Vem som står vill vi avvakta med att avslöja. I formationerna kan det eventuellt bli någon ändring, säger Pelle Svensson efter värmningen.

– Oskarshamn brukar vilja ta tag i taktpinnen och styra spelet, så det gäller att vi är på tå under hela matchen.

– Vi ska åka dit och göra en bra prestation. Gör vi det har vi goda möjligheter att vinna, hälsar Pelle.

Efter fem raka vinster råkade IK Oskarshamn ut för en förlust i fredags efter 1–4 mot BIK Karlskoga, men ligger trots det femma i tabellen och har en stor chans att ta sig till slutspelsserien.

IKO drabbades av ett tungt avbräck senast då Ludvig Elvenes kallades tillbaka till Rögle i SHL. Missade matchen gjorde även Markus Persson som var sjuk, eventuellt är han tillbaka nu.

Smålänningen livechattar från matchen med start 15.45. Välkomna.