Musikern Charlotte Polson och konstnären Anna-Carin Mårtensson gjorde tillsammans en turné 2013 där de kombinerade musik och konst för att skapa en intressant föreställning, något som var mycket uppskattat. De fortsatte då att turnera och nu i år är Polson tillbaka igen. Hon kommer till Lidhults kyrka tisdagen 16 juli för att uppträda.

Årets spelningar innehåller som tidigare konstverk av olika former kombinerat med musik. Musiken spelas upp av Charlotte Polson som spelar altsaxofon. Hon är en yrkesmusiker baserad i Halmstad, men som åker runt för att uppträda på olika ställen i landet och med sig har hon fyra konstnärer av olika slag.

Martha Lindén som sedan 4 år tillbaka är verksam i Unnaryd och skapar smycken i silver och guld, skulpturer, porträtt och illustrationer. Fotografen Cilla Persson är verksam i Bohult och de flesta av hennes bilder är tagna i Bohultaskogen utanför Lidhult. Evert och Elisabet Nilsson driver Spångens återbruk och dem kommer bjuda på keramik, glas och mycket mera.

Före varje konsert blir det mingel om musiken och konsten. Diskussioner om nya tolkningar av konstverkens betydelse och dess kombination med musiken. Lidhults kyrka är det tredje stoppet på deras turné och fyra till ska göras efter det.