Klockan 14, stod uppskattningsvis 100 personer utanför Swedbank i Ljungby och väntade ivrigt på att få se konstnärens tavlor.

"Och allt blommade på en gång", är en färggrann tavla som likt sitt namn skildrar en fullt blommande miljö. 1985, flyttade konstverket in på banken där den hänger än i dag, berättar den före detta bankdirektören, Ulf Svensson.

Vandringen fortsatte till Ljungby kyrka. Kyrkoherden Christopher Meakin, höll tal och berättade om altarets religiösa innebörd, som skapades av Ljungberg 1965. Altaret är dekorerat med guldfärgad mosaik och speglar korsvägsandakten.

– Jag är ingen expert, men man kan se att det finns en slags realism i hans konst som känns jordnära, säger Christopher Meakin, kyrkoherde och präst vid Ljungby kyrka.

Därefter, fortsatte Ljungbergs- entusiasterna till flera platser för att beskåda ytterligare ett verk. Slutstation var Café Vildrosen, där Ljungbergs första väggmålning hänger.

Ulla Sjöö, ledde vandringen.

– Jag trodde inte att vi skulle bli så här många, men det är jättetrevligt att folk vill delta och se på Ljungbergs konst, säger Ulla Sjöö, ordförande för Vänföreningen i Ljungby.