Emil Krafth, med Lagans AIK som moderklubb, har varit bofast i landslagstruppen under hela VM-kvalet. Han har spelet från start i två av matcherna, 3-0-segern hemma mot Bulgarien och 1-2-förlusten borta mot Frankrike förra året. Mikael Lustig har varit förbundskapen Janne Anderssons förstaval som högerback under kvalet, men Celtic-spelaren är avstängd till fredagens playoff-möte hemma på Friends Arena.

Emil Krafth tippas i stället få ta hand om högerbacksplatsen. Att Bolognaspelaren är van vid att spela mot många av de italienska spelarna kan vara en tillgång.

Deras styrka är vad de har haft hela tiden, att de spelar väldigt bra som lag och är väldigt organiserade och är väldigt taktiska. Sedan har de lite svajigt humör, så vi hoppas kunna utnyttja det på något sätt. Om vi stänger ner dem på något sätt blir de tjuriga, och då kanske de inte gör jobbet tillräckligt och då öppnas det ytor, säger Emil Krafth till TT.

Spelare för spelare har Italien ett starkare lag än Sverige och är tveklöst favoriter till att vinna playoff-mötet.

Emil Krafth anser att Sverige behöver spela på ungefär samma sätt som hans klubblag Bologna, just nu på 12:e plats i italienska Serie A, försöker att göra när de ställs mot bättre motstånd. Då är direktiven att spela tufft, ligga nära motståndarna och försöka att skapa irritation och frustration.

Jag tror att de blir tjuriga om vi ligger tajt på dem, säger Emil Krafth.

Första mötet i VM-playoffet mot Italien spelas på Friends Arena i Solna på fredag. Den avgörande andra matchen spelas i Milano på måndag. Vinnaren är klar för fotbolls-VM i Ryssland i sommar.