Den Laganbördige högerbacken befinner sig just nu på landslagsläger och på torsdagskvällen väntas han starta när Sverige träningsmatchar mot Österrike på bortaplan. 24-åringen trivs rejält med sin tillvaro just nu, berättar han i en intervju med nyhetsbyrån TT.

– Att få speltid, det är då man mår bra, både fotbollsmässigt och socialt, säger han.

För nu får han spela igen. Efter en tung fjolårssäsong med bänknötande i Bologna fick Krafth beskedet inför årets säsong att han skulle få svårt att ta en plats i startelvan. Då sökte han sig bort från klubben. Den franska Ligue 1-nykomlingen Amiens nappade och tog in högerbacken på ett lån.

Där har Krafth fått en bra start.

– Amiens visade stort intresse och ville väldigt gärna ha mig och det kändes rätt. Sportchefen gillar mig och tränaren (Christophe Pelissier) gillar mig. Jag har fått spela och det är bara att köra på.

I säsongens tredje ligamatch, som slutade med en 4–1-seger mot Reims, fick Krafth debutera från start. Han stod för en fin insats och blev uttagen i veckans lag i Frankrike.

– Skillnaden för min del är att jag kanske har en friare roll. Jag kan gå mer framåt utan att behöva tänka på vad som händer efter. Det är lite mer öppet spel än i Italien där det är lite mer regler kring hur du ska förhålla dig till vissa saker. Det är öppnare spel och det är något jag gillar, säger han till TT.

Relaterat till artikeln