Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kronoskogsbadet och Ringbadet bör vara gratis för alla

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Ett av de största nöjena för många under sommaren är att sola och bada. Det går kanske inte att jämföra årets väder med föregående men det har trots allt funnits många fina dagar att spendera i våra två kommunala badanläggningar Ringbadet i Lagan och Kronoskogsbadet i Ljungby som varit helt fritt för våra kommuninvånare, men även invånare från andra kommuner och turister. Ett uppskattat besöksmål för många och båda baden har varit välbesökta.

Till nästa år kommer den som vill bada i någon av de två badanläggningarna att få betala entré om man fyllt 18 år. Detta har de styrande partierna Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna i Ljungby kommun fått igenom tillsammans med Sverigedemokraterna och Alternativet i budgeten till nästa år. De har räknat med att detta ska inbringa 135 000 kronor till kommunkassan.

Detta ogenomtänkta förslaget kommer slå hårdast mot de som har det sämst i kommunen till exempel barn vars föräldrar som måste vara med och som inte har de ekonomiska förutsättningar och som har utebaden som det största nöjet under sommaren. Kommunens omsorgstagare med olika funktionsnedsättningar som jag ofta sett besöker dessa anläggningar. Även många pensionärer besöker ofta baden.

Detta är en ren ideologisk fråga då Moderaterna och dess främste företrädare kommunalrådet Magnus Gunnarsson bokstavligen har avskytt detta, just för att det är fritt för alla. Vi socialdemokrater menar att det förebyggande syftet i att alla har möjlighet att gå sparar kommunen mer än vad den tilltänkta intäkten är. Moderaterna i Ljungby mäter sin styrka med sina plånböcker, vi socialdemokrater gör det genom att visa medkänsla, medmänsklighet och arbeta förebyggande.

För mig, som 2:e vice ordförande i kultur och fritidsnämnden, är barn och unga ett prioriterat område. För mig handlar det om att ge positiva minnen till “våra” barn och unga och ge dem en meningsfull fritid för det är när vi kan uppfylla det som vi har större chans till att inte behöva ta hand om dem för att de har hamnat snett i livet som vuxna för det är då kostnaderna blir avsevärt dyrare.

För vilket beslut har vi politiker tagit som är mer kostnadseffektivt och når ut till så många kommuninvånare om inte gratis bad på Kronoskogsbadet och Ringbadet och som gett så mycket glädje åt både stora som små. Vi socialdemokrater kommer att kämpa för att våra utebad åter ska bli gratis för ALLA.

Matija Rafaj(S)

2:e vice ordförande kultur och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel