Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturknytt startar med Rundgång

Kulturknytt i Ljungby drar igång i helgen med två dansföreställningar på Godsmagasinet för de allra minsta.

Kulturknytt är Ljungby kommuns satsning på scenkonst - i vår blir det både dans, musik och teater - för barn och deras vuxna.

Tre olika föreställningar är inplanerade och under lördagen är det premiär på Godsmagasinet där det blir en dansföreställning för de allra minsta. Vid två tillfällen ger Danskompaniet Kolko Ink från Stockholm - bestående av Sara Johansson och Sara Nilsson samt Sandra Fredriksson . De två förstnämnda kommer att delta som dansare i Ljungby.

"Rundgång" bjuder på en dansinteraktion som vänder sig till barn från 6 månaders ålder. Relationen mellan bebis och vuxen står i fokus när de tillsammans får uppleva och utforska rörelser.

KolKo Ink är ett danskollektiv som arbetar både med danskonstnärliga och pedagogiska projekt.

I april blir det två nya Kulturknytt-evenemang. Dels visas musikföreställningen "Musikmaskinen" med Unga Musik i Syd på Godsmagasinet den 6 april. Den riktar sig o första hand till barn i åldern 3-8 år.

I samband med den stora föreningsmässan på Ljungby Arena den 27 april ges teaterföreställningen "Tappa tand!" av Moliére-Ensemblen. Den är speciellt lämpad för barn 4-8 år.