Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna i 90-årsåldern utsatt för bedragare – blev uppringd av sitt ”barnbarn”

En kvinna i 90-årsåldern i Ljungby blev uppringd av en bedragare som låtsades vara hennes barnbarn. Kvinnan gick dock inte på bluffen – och slängde på luren. – Personen pratade om att låna pengar, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Det var på tisdagen som en bedragare ringde upp en Ljungbykvinna i 90-årsåldern och påstod sig vara ett barnbarn till kvinnan. Bedragaren förklarade då att han var i ekonomisk knipa och behövde låna pengar, enligt polisen.

– Personen försökte vilseleda kvinnan men som tur är lyckades man inte, säger Rickard Lundqvist.

Hur ville bedragaren komma åt pengarna?

– Jag har inga uppgifter om det, så jag kan bara spekulera. Men personen kanske skulle vilja komma dit och få pengarna i handen. Jag har inte hört något om att det var något tal om något bank-id.

Det finns i nuläget ingen misstänkt till brottet.

– Eftersom det har inträffat via ett telefonsamtal får vi gå utredningsvägen. Vi får försöka spåra upp numret som personen använde, säger Rickard Lundqvist.