Flera unga kvinnor har de senaste dagarna berättat i media om hur de har blivit sexuellt ofredade av män som beskrivs som nyanlända eller ensamkommande. Det ska ha skett i Kalmar och Karlstad på nyårsafton och på en sommarfestival i Stockholm.

Nu visar det sig att liknande händelser med sexuella ofredanden även har drabbat kvinnor i Ljungby den senaste tiden.

En kvinna i 25-årsåldern som vill vara anonym med tanke på det yrke hon har, och som vi kallar Anna, hörde av sig till Smålänningen och ville berätta.

– Jag vill inte dra alla över en kam och jag är verkligen inte Sverigedemokrat, klargör hon.

– Men det senaste året har det blivit mer och mer tafsande på dansgolvet på Harrys av män som inte pratar svenska. Det är händer överallt på kroppen, det är obehagligt och det är skrämmande, säger Anna.

Droppen var det som hände på nyårsafton när Anna och hennes kompisar dansade ihop i ett gäng.

– En yngre man kom fram till oss på dansgolvet och började tafsa på mig, men jag puttade bort honom. Då gick han till en av mina kompisar, tog henne på bröstet och stack in sin hand under hennes klänning och på trosorna, berättar hon.

– Flera män såg det och hon själv blev arg och slog mot honom, då sprang han iväg. Några män jagade honom, men han försvann, och det var nog tur för honom.

Händelsen polisanmäldes som sexuellt ofredande. Det bekräftas av polisen.

– I anmälan står det att en man kom bakifrån på dansgolvet på Harrys och låste kvinnans armar. Han tog henne på bröstet och i underlivet. Två kvinnor kände igen mannen från ett flyktingboende, säger Peter Tagesson, förundersökningsledare vid lokalpolisområde Ljungby.

– I mitten av oktober anmäldes en liknande händelse som sexuellt ofredande på Harrys. Det var en tonårig pojke som också kom bakifrån och tog en kvinna på bröstet och underlivet, han bor också på ett flyktingboende, lägger Peter Tagesson till.

Av de 14 anmälningar om sexuellt ofredande i Ljungby kommun som gjordes 2015 är de här två på Harrys de enda som rör nyanlända och ensamkommande, enligt Peter Tagesson.

Men Anna menar att hon och hennes kompisar hade kunnat göra flera polisanmälningar om sexuellt ofredande på Harrys mot de här männen.

– Vi är på Harrys ett par helger i månaden och nästan varje gång dansar det upp män bakifrån som kletar och tar oss på rumpan och försöker sticka in händerna innanför klänningen.

– Vi säger till dem att vi inte är intresserade och jag brukar putta bort dem, men då tar de tag i armarna på oss och hånskrattar rakt upp i ansiktet på oss.

Anna och hennes väninnor pratar ofta om det här. De kan inte förstå varför de här männen beter sig på det här viset.

– Det kanske är kulturella skillnader. De är nog inte vana att se kvinnor i klänning och strumpbyxor som går ut och dansar, de kan inte hantera det. Men jag kan ändå inte förstå det, de har tappat något på vägen, det är helt sjukt.

– De behöver informeras om att det är en annan kvinnosyn i Sverige, och de behöver lära sig att de inte bara har rättigheter utan skyldigheter också. Det värsta är att vi nästan har börjat vänja oss vid det här nu. I början sade vi till vakterna på Harrys när det hände, men det gör vi inte längre.

Arthur Albert är chef på Harrys i Ljungby, och han blir tagen på sängen av de här uppgifterna.

– Det kommer nästan som en chock, det är jätteallvarligt. Men jag känner inte igen det, jag har aldrig hört talas om det här innan, våra vakter har inte sagt något om detta. Den här tjejen borde ringa mig så att jag kan sätta stopp för det här, säger Arthur Albert.

Även Per Hansson, som äger Harrys i Ljungby, vill kommentera det här.

– Jag fick i måndags höra talas om av en mamma att en tjej blivit antastad på nyårsafton hos oss. Det är första gången jag hör talas om detta.

– Min uppfattning är att detta förekommer även bland svenska killar. Det är fler utländska killar ute än tidigare. Hos oss är alla välkomna som sköter sig, understryker Per Hansson.