Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagan IBK flyttar upp juniorer: ”Generationsväxling kommer behöva genomföras”

Lagan IBK fortsätter presentera nyheter. På tisdagen meddelade klubben att fyra juniorer nu flyttas upp till a-laget. ”Herrlaget kommer gå in i en fas där generationsväxling kommer behöva genomföras under några år” skriver Lagan IBK.

Fyra spelare var redan klara för en fortsättning i Lagan IBK: David Rydh, Robin Karlsson, Christoffer Johansson och Kristoffer Karlsson.

På tisdagen meddelande klubben att fyra juniorer ny flyttas upp till a-truppen nästa säsong. Det handlar om Max Pelkonen, Jonathan Frick, Max Gustafsson och Alex Jonsson.

Så här skriver Lagan IBK på sin facebook-sida:

”Alla killarna har varit med och tränat från och till under säsongen, och vissa även tidigare än så, och visat prov på god utveckling. Herrlaget kommer gå in i en fas där en generationsväxling kommer behöva genomföras under några år, och därmed påbörjas den allt tydligare i och med dessa uppflyttningar. Alla fyra har varit framträdande spelare i vårt unga B-lag under säsongen och kommer fortsätta matchas där även nästa säsong, men kommer ha en tydligare tillhörighet mot A-truppen under försäsongen och under träningsveckorna, med förhoppning om att de givetvis är med och slåss om platserna när serien väl drar igång”.

Klubben beskriver spelarna så här:

• Max Pelkonen, forward:

”En kvick forward som fick debutera i Allsvenskan redan föregående säsong borta mot Onyx. En poängspelare med bra direktskott och som vi har stora förhoppningar att kunna bli en framtida poängspelare i laget”.

• Jonathan Frick, målvakt:

”En lovande målvakt som föregående säsong kombinerade spel i B-laget med att samtidigt göra lumpen som avslutas om ett par månader. En målvakt som vi hoppas skall ta stora kliv under säsongen och förhoppningsvis bli vår framtida A-keeper”.

• Max Gustafsson, back/center:

”B-lagets lagkapten och påminner även om A-lagets kapten David Ahlin då han kan spela både center och back, samt även i sin uppoffrande spelstil. Dessutom en pådrivare som aldrig backar i en närkamp och vill vinna till varje pris”.

• Alex Jonsson, back:

”Alex har även han fått prova på lite allsvenskt motstånd när han spelade delar av träningsmatchen mot AIK. Gjorde där bra ifrån sig och har tagit väldiga kliv under säsongen. En väldigt bolltrygg back som även han har en positiv framtid framför sig”.