Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagan IBK värvar ung back: ”Enorm utvecklingspotential”

Han spelade förra säsongen i division 3 med Gransholm – men har fått en stor del av sin innebandyutbildning i Växjö IBK. Nu är Fabian Ekdahl klar för Lagan IBK.

Från division 3 till allsvenskan.

Det låter kanske som ett enormt steg. Men det är också en sanning med modifikation.

Visst, Fabian Ekdahl spelade division 3-innebandy med Gransholms IF förra säsongen. Men han gjorde också 39 poäng 22 matcher från sin backposition under ett år där fotboll var en större prioritet.

Innan dess gjorde han ett par säsonger med Växjö IBK i division 1. Och nu vill han satsa på innebandyn igen.

”Fabian har en enorm utvecklingspotential och nu får han äntligen chansen på en nivå där han hör hemma” skriver Lagan IBK ett pressmeddelande.

”Fabian gick innebandygymnasium och har via det och ett par division 1-säsonger skaffat sig bra erfarenhet för vad som krävs högre upp. Vi får in en smart spelare med boll på backplatsen men som också har grymma kvalitéer i det defensiva med snabba följsamma fötter och bra värderingar i försvarszon.”

Lagan IBK har nu två målvakter och 12 utespelare under kontrakt.