Lagnas golfklubb avancerade till division 1 i år och visade på Skinnarebo G&CC i Jönköping i helgen att man kan mäta sig med betydligt mer namnkunniga klubbar. Under lag-SM, division 1, slutade man på tredjeplats. En placering som är ens bästa någonsin i tävlingen.

Tretton sexmannalag från Småland, Östergötland, Gotland och Blekinge deltog. Under de tre dagarnas spel tävlades i fyra foursome, två bästboll och åtta singelrundor, utan handicap, alla slag räknas. Hemmaklubben Skinnarebo G&CC vann tävlingen på 990 slag och är därmed kvalificerade för spel i högsta serien nästa år. På andra plats kom Norrköping/ Söderköping, på 1003 slag, och fick se sig passerade sista dagen. Lagans GK knep bronset med 1014 slag efter en helgjuten insats.

Bra laginsats gav resultat

Lagans GK representerades av Viktor Brage, Mattias Keynemo, Robin Lundgren, Henrik Nilsson, Marcus Olsson och Henrik Larsson. Var av den sistnämnda även agerade tränare och lagledare för klubben.

Henrik Nilsson, en erfaren spelare som blivit klubbmästare 13 gånger, spelade alla fem rundorna.

– Det var roligt att höra från andra klubbar att de ansåg att greenerna i Lagan är bland de bästa de spelat på i år, berättar Viktor Brage och tillägger.

- Det var häftigt att vi kunde mäta oss med välmeriterade spelare, några med erfarenhet från proffstouren i Europa, det sporrar för nästa års Lag-SM.