Landsbygdspartiet oberoende har siktat på riksdagen och fortsätter att göra det. Det har dock inte varit helt lätt.

– Centern och LRF har ju samma målgrupp, så det har varit lite svårt för oss att slå oss fram, säger Johan Barzel (LPo), bosatt i Hinneryd och den som organiserar det kommande medlems- och informationsmötet .

Mötet ska hållas den 10 september i Rosendals utbildningslokaler på bruksområdet i Strömsnäsbruk,

Men Barzel påpekar att Landsbygdspartiet har gått framåt de senaste åren.

Landsbygdspartiet säger sig vilja verka för en decentralisering i Sverige, vilket anses gynna landsbygden och de människor som bor på den.

– Och så är vi oberoende. Om Socialdemokraterna till exempel kommer med ett förslag som gynnar landsbygden, så kan vid stödja det. Och om Sverigedemokraterna, i den andra änden, kommer med ett förslag som gynnar landsbygden så kan vi stödja det, säger Johan Barzel.

– Det som är bara för landsbygden är bra för hela landet, konstaterar han.

Centerpartiet har traditionellt varit ett parti som varit starkt i gles- och landsbygden.

– Centern har istället gett sig in i städerna för att det finns fler väljare där, säger Arne Gunnarsson (LPo), Gräsholma, som är en välkänd partiprofil och kontaktperson i Kronobergs län.

Eftersom Centerpartiet på så sätt har blivit ett storstadsparti så behövs Landsbygdspartiet, menar Gunnarsson som anser att landsbygden starkt missgynnas i dagens Sverige.

Landsbygdspartiet oberoende i Kronoberg att det ska bildas fler lokalavdelningar i de kommunerna. Men redan nu har partiet byggt upp avdelningar på olika platser i landet.

– Vi har 20 till 25 lokalavdelningar. Och vi har mandat i nio kommuner, säger Johan Barzel.

I Landsbygdspartiet finns nu ett antal eldsjälar som driver frågorna. På det kommande mötet i Strömsnäsbruk ska man ta ställning till vilka frågor som ska drivas på regional och lokal nivå. Partiet vill dessutom veta vilka som vill arbeta för Landsbygdspartiet, och så ska valet 2018 diskuteras.

Landsbygdspartiet oberoende, som först hette Landsbygdsdemokraterna, bildades 2010. Partiet vill bland annat att Sverige ska gå ur EU.