Sidney Morin, född 1995, kommer närmast från Linköping HC där hon den senaste säsongen stod för 38 poäng (17+21) på 32 grundseriematcher och kom med en noteringen på en andraplats i SDHL:s poängliga för backar.

I slutspelet, där LHC gick till final och förlorade mot Luleå, stod Morin för elva poäng på nio matcher. JP-sporten har tidigare avslöjat att Sidney Morin var ett aktuellt namn för HV71 – och nu är övergången bekräftad och klar.

– I Sidney Morin får vi en back av absolut toppklass. Hon har under sina två säsonger i SDHL visat att hon är en pålitlig poängplockare, men också att hon besitter fina defensiva kvaliteter och ett bra ledarskap, säger general managern Peter Ekelund till HV71:s webbplats.

Före LHC-sejouren gjorde Sidney Morin en säsong med Modo och fyra säsonger i collegehockeyn med University of Minnesota Duluth. Hon har gjort ett flertal A-landskamper för USA och var med och vann OS-guld i Pyeongchang 2018.

Efter säsongen 2018-2019 har HV71 tappat profilstarka och tongivande spelare som Sabina Eriksson, Fanny Rask, Isabell Palm, Maja Jakobsson och Jenni Asserholt. Men klubben har värvat namnkunnigt.

Bland nyförvärven märks bland annat den poängstarka duon Kennedy Marchment och Kaitlyn Tougas och de svenska landslagsmeriterade spelarna Anna Kjellbin och Anna Borgqvist.

Relaterat till artikeln