Mannen som är bosatt i Ljungby är på sannolika skäl misstänkt för flera sexualbrott och på måndagskvällen begärdes han häktad.

Brotten som mannen är misstänkt för är bland annat sexuellt utnyttjande av barn, utnyttjande av barn för sexuell posering samt kränkande fotografering.

Brotten ska ha skett vid olika tillfällen mellan januari 2015 och den 20 mars i år. Det ska dels ha skett under datorspelsevenemanget Dreamhack i Jönköping, i Ljungby där mannen är bosatt och via internet.

I Häktningsframställan framgår att åklagaren anser att det finns risk att mannen undanröjer bevis eller försvårar för utredningen om han försätts på fri fot. Därför begärs mannen nu häktad i väntan på åtal som ska vara väckt 4 april.

Enligt uppgifter till Smålänningen ska mannen också ha varit engagerad inom ungdomsverksamhet i en idrottsförening i Ljungby.

På tisdagen berättade Frederik Svärd vid Ljungbypolisen att det var genom en husrannsakan i mannens lägenhet som polisen hittade fynd som ledde till misstankarna.

Mannen nekar till brottet.