Vid halv tio-tiden på förmiddagen kom ett larm från en bostad vid Klintavägen i Strömsnäsbruk.

Men när räddningstjänsten kom till huset hade branden spridit sig rejält och brutit igenom taket. Räddningstjänsten försökte att gå in med rökdykare men elden hade hunnit bli alldeles för stark och det fanns risk för ras.

Det gick inte att ta sig in, säger räddningsledare Anders Johansson.

Tre styrkor från Strömsnäsbruk, Ljungby och Markaryd arbetade på platsen. Efter ett tag skickades styrkan från Ljungy hem igen.

Nu är vi elva personer på plats. Huset är helt övertänt och vi arbetar främst med att hindra spridning av branden, förklarar Anders Johansson vid 09.30-tiden.

Husägarna var inte hemma när larmet kom utan kontaktades på förmiddagen av räddningstjänsten och kom till platsen medan räddningstjänsten bekämpade branden. Det slog ut lågor från fönstren. Troligen kommer villan att bli totalförstörd. Hur länge branden har pågått och hur den startade är oklar.

Några av brandmännen arbetar 500-600 meter från det brinnande huset och de kände brandrök i luften ett tag innan larmet kom, säger Anders Johansson.

Det finns ingen spridningsrisk bedömer räddningstjänsten som väntas vara kvar på platsen större delen av dagen.

Polisen varnar för kraftig rök som sprider sig över E4.

Just nu är det för tidigt att spekulera i vad som har orsakat branden men vi har i nuläget ingen anledning att misstänka brott. Vi har beslutat att inte spärra av platsen för tekniker men jag kan inte säga att det inte kommer att förändras, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisregion syd.