Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojke påkörd vid busshållplats – blev allvarligt skadad

En pojke blev påkörd vid busshållplatsen vid Ikea i Älmhult. Sjukhuset i Ljungby uppgav på söndagskvällen att pojken var allvarligt skadad men skadeläget var stabilt. Föraren av fordonet misstänks för vållande till kroppsskada.

Larmet om olyckan kom klockan 17.30-tiden på söndagen. En pojke i femårsåldern blev påkörd vid en busshållplats på Handelsvägen vid Ikea i Älmhult.

Pojken hade enligt de första uppgifterna från platsen fått en sårskada på buken men var vaken.

– Det var en pojke som fördes till sjukhus med ambulans efter att ha blivit påkörd av bussen. Det är oklart vad som har hänt egentligen, sa räddningsledare Staffan Hård vid räddningstjänsten i Älmhult lite senare på kvällen.

Sjukhuset i Ljungby uppgav vid 22-tiden på söndagen att pojken har skador som var ”allvarliga men inte livshotande.” Skadeläget var stabilt på söndagskvällen. Pojken fick stanna kvar på sjukhuset för flera undersökningar.

Enligt polisens presstalesperson vid region Syd, Peter Kjällkvist, var situationen vid olycksplatsen lite rörig.

– Det kom dit anhöriga och då blev det stökigt.

Polisen försökte att skapa sig en bild av vad som har hänt och det fanns flera vittnen.

– Pojken ska ha stått med sin familj vid busshållplatsen och blev påkörd.

Polisen meddelade på måndagens morgon att busschauffören misstänks för vållande till kroppsskada.

– Den misstänkta är föraren av fordonet som var inblandat. Föraren misstänks ha orsakat olyckan och på så sätt ha vållat personen skadorna, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson.

Detaljer kring händelseförloppet vill hon dock inte gå in på.

– Jag går inte närmare in på förloppet utan det görs en utredning. Bussen har också tagits i beslag för att det ska göras en teknisk utredning.