Larmet kom till SOS klockan 14.52 om att två bilar varit inblandade i en trafikolycka på E4, strax norr om Torsvik utanför Jönköping och i riktning Värnamo.

Vid 15-tiden var både räddningstjänst och ambulans på plats. Även polis kom till området.

– Det är två bilar som har kolliderat, inte en frontalkrock utan de har förmodligen kört in i varandra, säger Kenneth Hermansson, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping, i ett tidigt skede.

Två personer drabbades i olyckan, men ingen behövde uppsöka sjukvård, enligt polisen.

– De klagade på nacksmärtor, men annars ska det vara rätt lugnt, säger räddningstjänstens Kenneth Hermansson.

Innan räddningstjänsten kom till platsen var det totalstopp i båda filerna i södergående riktning mot Värnamo.

– Nu leder vi förbi trafiken lite sakta i ena filen, men det har lett till rätt långa köer, säger Kenneth Hermansson inledningsvis.

Bägge bilarna behövde bärgas.

– Det var en rätt bra smäll. Vi kommer nog vara här drygt 30-45 minuter, beroende på när bärgarna kommer, säger Kenneth Hermansson vid 15-tiden.

Vid 16-tiden verkade det fortfarande vara köer innan olycksplatsen (se bilden). Enligt uppgift hade det då stått stilla i kön under cirka 35 minuter.

Senare, vid 16-tiden, skedde ytterligare en krock på E4 inte långt ifrån den första olyckan.

En bil körde in i framförvarande bil på E4 i höjd med Råslätt. Även denna olycka skedde i södergående riktning och handlar om en kökrock i samband med trafikstoppet efter första olyckan.

Inga personer skadades och bilarna kördes undan för att inte hindra trafiken, uppgavräddningstjänstens inre befäl lite senare.