I lokalpolisområde Ljungby finns ett antal personer som anmälts försvunna och som ännu inte hittats. När lokalpolischef Anders Karlsson slår i registret över efterlysta går han tillbaka till 1980-talet och hittar då fem personer som anmälts försvunna och som fortfarande är borta. Ett av dessa fall har nu fått sin lösning.

Läs mer om männen som försvunnit i Ljungby, Markaryd och Älmhult här.

1 280 personer anmäldes under 2019 försvunna i polisområde Kalmar/Kronoberg. En liten del av dem bedömdes behöva akuta insatser, och i de flesta fall hittas personen. Anders Karlsson berättar i andra delen om polisens metodiska arbete när någon försvinner och exempelvis hur mobilmaster kan vara till hjälp här.

Tornado av känslor

De anhöriga till en person som försvunnit befinner sig mitt i en tornado av känslor och det som Missing People kan erbjuda, utöver att gå skallgång, är en lugn plats mitt i mardrömmen. Det berättar Annica Kling som är aktiv inom Missing People Skåne. Läs mer om vad hon berättar om Missing peple och deras arbete här.

Hur är det att ha en förälder som försvunnit? Sandra Lindulfs pappa försvann för elva år sedan utan att lämna några ledtrådar efter sig. Till slut såldes hans gård.

– Innan vi lämnade gården och låste den sista gången hann jag berätta för pappa ”du ska bli morfar”. Även om han inte fanns i huset var det närmaste honom jag kunde komma på något konstigt sätt, berättar Sandra. Läs hela reportaget här.

Kom aldrig hem

Hans-Åke och Gun-Britt Knudsen var i 30-årsåldern när pappa en septembernatt tog bilen och körde hemifrån för att aldrig komma tillbaka.

– Man känner skuldkänslor, men till slut måste man släppa det, säger Hasse.

– Jag känner mig fortfarande sorgsen över att inte få prata med honom och få svar, säger Gun-Britt. Läs hela reportaget här.

När Smålänningen kontrollerar Gerth Lindströms uppgifter hos Skatteverket får vi veta att han den 16 december 2019 registrerats som utvandrad i folkbokföringen. Det får oss först att reagera, kan det vara ett livstecken? Men utvandringen får snart sin förklaring. Läs om hur Skatteverket arbetar vid ett försvinnande här.

Kan man avgöra kön, ålder och identitet av endast ett skelett? Och ger tv-serier och filmer en rättvis bild av yrket? Det är frågor som får svar i intervjun med rättsläkaren Gisela Pettersson, som berättar om verklighetens CSI här.