Anställda vid Inter Ikea Group informerades om Ingvar Kamprads bortgång genom ett mejl från bolagets vd Torbjörn Lööf på söndagsförmiddagen.

"Det är med stor sorg vi informerar er om Ingvar Kamprads bortgång. Ingvar gick stilla bort i sitt hem i Småland, Sverige, den 27 januari. Omgiven av sina nära, dog han vid en ålder av 91 år, efter en kort tids sjukdom". Så skriver Torbjörn Lööf, vd för Inter Ikea Systems i ett mejl till Ikeas personal och det fortsätter.

"Det är en förlust som kommer att kännas världen över, då han har vidrört så många liv. Han kommer för alltid att minnas som en stor entreprenör, som förvandlade sin dröm till ett livslångt kall att göra livet bättre för de många människorna".

I sitt mejl skriver Torbjörn Lööf att trots att Ingvar Kamprad inte haft någon framträdande roll inom bolaget sedan 1988, så har han bidragit som rådgivare och genom att dela med sig av sin erfarenhet och sitt energi till de anställda.

"Ikea kommer att fortsätta att växa och utvecklas på sin stadiga grund. Låt oss komma ihåg allt som Ingvar åstadkommit under sin livstid och se fram emot den härliga framtid som finns framför oss, när vi bygger på den starka grund som hans vision innebär.

Torbjörn Lööf avslutar sitt meddelande med tankar till familjen, och en uppmaning till de anställda om att stötta varandra i denna svåra tid.

Torbjörn Lööf inledde sin karriär på Ikea 1989, och är sedan maj 2015 vd för Inter IKEA Group.