Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt oss driva Ljungby framåt

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Som ny spelare på den politiska spelplanen har jag under det dryga året som jag varit aktiv förundrats mer än en gång. Min ingång var enkel. Att vara med och bidra!

Att med öppna och faktabaserade diskussioner försöka göra Ljungby till en ännu bättre kommun.

Vi har så otroligt mycket att vara stolta över, många genuint engagerade människor både utanför och inom politiken, arbete med människors lika värde, omhändertagande, utveckling av vår fantastiska natur eller den kultur som växer oavbrutet.

Under detta år har jag med spänning följt varje Kommunfullmäktigemöte, på telefon, padda eller dator. Jag önskar att fler gjorde det, det är bl.a. där man ganska omgående skönjer de olika partiernas arbetssätt och tankesätt.

Döm om min förvåning när jag inser att vissa partier i kommunen väljer att ägna sig åt oändligt mycket mer än att driva kommunen framåt. Man upptar tjänstemäns tid och slår in redan öppna dörrar med motioner (som måste besvaras) på saker som redan arbetas på eller där man lätt kan ställa frågan direkt till berörd tjänsteman och få svar direkt, istället måste tid läggas på besvarande. Tid som skulle kunna ägnas åt att hitta lösningar och vägar framåt på de problem och utmaningar man ständigt står inför i en liten kommun. Man polisanmäler utan grund och använder sig av solklara fall av härskartekniker, i tidningen 14 augusti kan man se ett skolexempel i insändaren av Anne Karlsson och Lotte Åhlander.

Att ägna sig åt förlöjligande, förminskande och härskartekniker mot personer borde självklart stå lågt i kurs. Används denna teknik av kommunalråd i opposition känns det ännu lägre eftersom detta under inga omständigheter är acceptabelt och bidrar endast till att göra Ljungby mindre.

Att det ska vara debatt är självklart, sunt och tillhör spelet, det ger krydda åt det hela men noggrannhet borde ligga spelarna lite varmare om hjärtat. Att som vid flera tillfällen gå till press och medvetet fara med osanningar, trots att man vet bättre, gällande kostnader för olika stora projekt som kommunen tagit beslut om, gynnar ingen och i längden minst den som farit med den. Överföringsledningen är det tydligaste exemplet där motståndare slängt sig med kostnader på 200 miljoner istället för de cirka 130 miljoner som är budgeterat. 70 miljoner kronor är väldigt mycket pengar och det är direkt oansvarigt att debattera i insändare med sådana, medvetet felaktiga, påståenden.

Att blanda ihop siffror tycks också vara någonting som tas lätt på. Kostnader för sjukskrivningar och sjuktal går inte hand i hand och åtskilliga timmar har lagts på att förklara skillnaden. Att kostnaden ökar betyder att man lägger ner resurser på att hjälpa, inte att antalet sjuka ökar.

Vi har en fantastisk kommun, en kommun där människor faktiskt trivs och som hela tiden utvecklas mot det mål som är satt. Nog finns det en och annan miss här och där men när det börjar vina om öronen så måste man visa handlingskraft. Ibland inte fullt synligt för alla, arbetas det hårt för Ljungbys bästa och jag är stolt över att ha fått möjligheten att bidra i ett parti som på riktigt vill göra Ljungby ännu bättre.

Benny Johansson (M)

Moderaterna i Ljungby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel