Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledare: Att snåla på skolan kan stå Ljungby dyrt

Ljungby satsar mindre på skolan och lärarnas löner än grannkommunerna. Det är frågan om man har råd med det.

Smålänningen kunde i en artikel i måndags visa att Ljungby kommun betalar lägre löner till lärare och förskollärare än jämförbara kommuner som Älmhult, Markaryd, Osby och Värnamo. Ett av lärarfacken vittnar om att nyutexaminerade lärare väljer bort Ljungby på grund av löneläget, liksom att erfarna lärare byter kommun för att höja sin lön.

Att det ser ut på det viset är inget som har uppdagats först nu. 2018 visade siffror från Sveriges Kommuner och Landsting (numera Sveriges Kommuner och Regioner, SKR) att Ljungby kommun satsade 9 procentenheter mindre på skolan än riksgenomsnittet. Det var klart mindre än alla nämnda grannkommuner. Det var även den sämsta siffran i Kronobergs län med undantag av Växjö.

I förra årets upplaga av Lärarförbundets rankning "Årets skolkommun" föll Ljungby från plats 114 till 223. En av orsakerna till den dåliga placeringen var de dåliga lärarlönerna.

Skolledningens reaktion då kan sammanfattas på liknande sätt som kommentarerna till tidningens senaste artikel: Man ser att kommunen har något att jobba med här. Det sägs inget om vad man ska göra för att jobba med frågan, eller vilket tidsperspektiv det rör sig om innan jobbet ger något resultat.

Man kan också sakna en uppriktig analys. För det har inte bara blivit så här. Vid någon tidpunkt har man sett hur det ser ut och bestämt sig för att det får se ut så, eller att saken åtminstone kan få bero. Det är en snålhet som kan bli kostsam.

Tiotusentals behöriga lärare kommer att saknas i Sverige de kommande åren. Det innebär att det är en arbetstagarnas marknad. Nybakade lärare kommer då att välja bort kommuner som inte vet att betala för det de vill ha.

Enligt lönesättningens logik höjer en arbetsgivare då ingångslönerna för nyutbildade, för att över huvud taget kunna rekrytera nytt blod. Det kan fungera, men leder ofta till att trotjänare känner sig förfördelade när färska kollegor tjänar lika mycket eller näst intill. Lön ska vara individuell och prestationsbaserad – men en arbetsgivare måste kunna motivera löneskillnader.

Den typen av upplevda skevheter leder till sjunkande motivation och i värsta fall att lärare lämnar kommunen. Det innebär kompetenstapp som kan ge försämrad kvalitet och svagare skolresultat. Har man kommit dit blir utvecklingen svår att vända.

Just nu är signalen att Ljungby nöjer sig med att fylla luckor med lite vad som helst bara det inte kostar för mycket. Att man ser att det finns något att jobba med räcker inte som svar. Snålheten kan stå barnen i Ljungby – och därmed kommunen – för dyrt.