För tionde gången har de bästa charkuterierna i Sverige utsetts. Det handlar om Chark-SM 2018.

Det betyder för Lindvalls del att de anställda hade all anledning att fira när de sedan kom till jobbet i Strömsnäsbruk. Lindvalls Chark, som specialiserat sig på korvar, blev bäst i klassen och fick två pokaler.

På petitessnivå

– Och då bedömer man på petitessnivå i princip. I varje klass kan man få guld utan att få guldmedalj som vi har fått, och så har man en som är bäst i klassen i varje av de här 17 klasserna. Vi fick två pokaler för bäst i klassen.

Det berättar Andreas Fall, som är kommersiell chef på Lindvalls Chark AB.

Företaget, säger Fall, skickade också in andra varuprover för bedömning.

– Vi skickade in för åtta klasser. Så vi fick totalt sett 26 guld.

26 guld

Olika saker bedöms av domarna. Det handlar exempelvis om smak, utseende, hur innandömet ser ut, och om kryddning. Inom varje sådant område kan man få guld.

– 32 bedömningar kunde vi få. Och av de 32 så fick vi 26 guld och fyra silver, säger Andreas Fall.

I torsdags kväll, den 8 november, hölls själva banketten i Göteborg. Chark-SM räknas som livsmedelsbranschens största evenemang med cirka 500 deltagare, ett 100-tal charkföretag och drygt 50 av branschens viktigaste leverantörer.

Relaterat till artikeln