Förra omgången gjorde Trojas damlag hemmapremiär genom att köra över Malmö Redhawks inför storpubliken 684 åskådare. Den näst bästa publiksiffran för en dammatch i Sverige den här säsongen.

Knappt halva den siffran kom till säsongens andra hemmamatch när Linköping gästade Ljungby Arena. 305 åskådare satt på läktaren – fortfarande en oerhört stark siffra.

De fick se ett Troja som förde tillställningen – men missade sina chanser. Då var gästerna betydligt mer effektiva.

– Vi skapar chanser men blir lite försiktiga när lägena kommer. Då måste pucken bara sitta, menar Trojatränaren Mikael Johansson.

Trots ett spelmässigt underläge var det Linköping som satte sig själva i förarsätet – flera gånger om dessutom. Och Troja fick hela tiden jaga en kvittering.

Maja Jakobsson, Trojas stjärnspelare får vi nog utnämna henne till, kvitterade matchen två gånger om.

– Hon har en dimension till i sitt spel och vi är glada så länge hon kan spela med oss.

Men när Linköping satte 2–3 i spel fem mot tre när drygt nio minuter återstod av tredje perioden orkade inte Troja komma tillbaka.

– Speltekniskt är vi det bättre laget över 60 minuter. Vi är bättre i uppspelsfasen och att hålla pucken inom laget. Det är spelet i offensiv zon vi måste jobba på, säger Mikael Johansson.

För många av Trojas spelare var det här karriärens tredje seniormatch. Och enligt tränarduon börjar det synas på isen att de utvecklas.

– Tjejerna gör många bra saker, saker som vi har pratat om på träningarna. Vi ser att det finns tendenser och spelet börjar sitta nu, tycker Mikael och tränarkollegan Stefan Nilsson.

Nästa uppdrag för Trojas damer blir Karlskrona borta den 11 november.