Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liseberg varnar för bluffundersökning: ”För att samla personuppgifter”

Liseberg varnar för en falsk undersökning på Facebook där bedragare påstår att deltagare får gratis biljetter till nöjesparken. Undersökningen ser ut att vara från Liseberg – men detta stämmer inte. – Vad vi har förstått så är målet att samla personuppgifter för att sedan sälja vidare dem, säger Ebba Källeskog, pressansvarig på Liseberg, till Expressen.

I en undersökning som florerar på Facebook får deltagare svara på tre frågor rörande nöjesparken. Sedan påstås att de som delar länken får två biljetter från Liseberg för att fira parkens 96-årsjubileum, vilket Metro var först med att berätta. Även Gröna Lund är drabbat av bluffen, i det fallet hävdas det att man kan få fyra biljetter.

Men allt är en bluff och bilderna på biljetterna är tagna från en köp- och säljsajt. På Lisebergsbiljetterna på bilden står det ”giltig sommarsäsongen 2018”.

Nu varnar Liseberg allmänheten.

– När vi fick reda på det gick vi ut i alla våra kanaler och meddelade att undersökningen är falsk, det är inte vi som genomför den, säger Ebba Källeskog till Expressen.

Syftet med bluffen är både enligt Metro och Ebba Källeskog att komma åt person- och kontaktuppgifter.

– Vad vi har förstått så är målet att samla personuppgifter för att sedan sälja vidare dem. Det är tråkigt att våra gäster ska behöva drabbas och att vårt varumärke utnyttjas på det sättet, säger Ebba Källeskog.