1. Öjabyvägen, Öjaby, Växjö

Ett 70-talsbygge med strandtomt intill Helgasjö i området Öjaby med gott om utrymme på 300 kvadratmeter. Flera detaljer finns bevarade och förädlade i form av unika stengolv, öppna spisar och fönsterpartier. Sugen på att köpa? Budgivningen startar på 9 miljoner kronor.

2. Minnesotavägen, Sandsbro, Växjö

Mäklaren kallar huset med fyra sovrum för ”familjevilla” och i Sandsbro finns närhet till både förskola, skola, badplats, lekplats, golfbana och elljusspår. Kök och badrum är renoverade och säljaren har satt ett utgångspris på 3 295 000 kronor.

3. Fiolvägen, Växjö

Enplansvilla med både öppen och inglasad altan i söderläge för lata sommardagar. Huset har fyra rum och kök, varav tre sovrum, fördelat på 113 kvadratmeter. Fastigheten har renoverats i etapper och utropspris är nästan 2,8 miljoner.

4. Ringblomsvägen, Öjaby, Växjö

Den 165 kvadratmeter stora villan byggdes 2008. Här är det nära till Helgasjön och det finns en stor trädgård och två soldäck. Och blir man ledsen när sommarsolen lämnar kan man trösta sig med avkopplande bastubad, eller höstmys vid eldstaden. Budgivningen startar på 4 995 000 kronor.

5. Knutsgatan, Älmhult

Totalt 14 lägenheter, det har dessa två centralt belägna hyresfastigheter som säljs ihop. Husen byggdes 1929 och det finns en lummig innergård med trädgård. Men vill man bli hyreshusägare så får man skynda på, budgivning pågår i skrivande stund och högsta budet är just nu 8,7 miljoner.

6. Högstorpsvägen, Växjö

Här hittar du rymd. Vardagsrummet är öppet upp till andra våningen och två stora fönster släpper in mycket ljus.Radhuset på 136 kvadrat har fyra rum och kök och två uteplatser. Utropspriset är 3 895 000 kronor.

7. Ljungsätersgatan, Ljungby

Denna villa från 1959 på har redan sålts. Utgångspriset var nästan 1,6 miljoner kronor, huset såldes för 2,4 miljoner. Huset är på 90 kvadrat och har fyra rum.

8. Älgstigen, Ljungby

Ett hus för den som gärna kokar saft och bakar pajar – på tomten finns det flera olika fruktträd. Enplansvillan är från mitten av 60-talet och stora delar av huset är i ursprungsskick så det finns goda möjligheter att sätta sin egen prägel på huset, skriver mäklaren. I källaren finns hobbyrum och gillestuga. Utropspris 1 475 000 kronor.

9. Hökanäs, Uppvidinge

Har du drömmar, tid och pengar kan nog gården i Uppvidinge kommun bli en riktig drömbostad. Huset har stora renoveringsbehov men ligger vackert beläget vid Hökasjön, där fastigheten också har fiskerätt. Marken är 16 hektar. Nedervåningen renoverades i början av 90-talet så huset kan användas som fritidshus i nuvarande skick, enligt mäklaren. Huset säljs till så kallat maxpris på 1,7 miljoner kronor, det blir alltså ingen budgivning över detta pris.

10. Kvarnamåla, Tingsryd.

Charmig litet hus på landet, som kanske snarare ska kallas stuga. Huset är vinterbonat och har tre rum och kök fördelat på 50 kvadrat. Det byggdes tidigt 1900-tal och flera tidstypiska detaljer är väl bevarade. Budgivning pågår i detta nu och ligger i skrivande stund på 200 000 kronor.