– Det blev ju ingen match i Vimmerby senast av en lite skrattretande orsak, säger Trojas tränare Pelle Svensson och syftar till den trasiga ismaskinen som vägrade flytta sig.

– Men nu hoppas vi på att det blir match i alla fall.

Hanhals kommer på besök till Ljungby, en nykomling som Svensson tycker har klarat sig bra inledningsvis i serien.

– Hanhals är en ny erfarenhet för mig men det verkar vara en pigg nykomling. De startade serien bra och dippade sedan lite, säger han.

Svensson och hans mannar lägger inte så mycket fokus på motståndarna utan koncentrerar sig på det egna spelet istället.

– Jag tror att det blir en sådan match där vi för spelet, men det kommer inte att bli lika tillknäppt som i de senaste matcherna, säger han.

I truppen saknas Tor Immo, annars är alla spelare tillgängliga.

– Immo är med och tränar och kör lite lätt, men det dröjer någon vecka till innan han är tillbaka. Vi räknar inte med honom mot Hanhals och inte till lördagsmatchen heller, säger Svensson.

Johan Nielsen får dessutom fortsatt förtroende mellan målstolparna efter sin fina insats mot Kallinge-Ronneby senast.

– Johan har varit stabil både på match och på träning, säger Svensson och fortsätter:

– Egentligen räcker det med att en målvakt spelar bra. Att hålla igång två målvakter är inte viktigt förrän det blir skador. Men visst är det skönt att ha en viss beredskap.

Troja har gjort flest mål i serien och har minst insläppta mål, vilket tyder på bra offensivt och defensivt spel.

– Jag tycker att vi fick en effekt i powerplay mot Kallinge-Ronneby och jag hoppas att det håller i sig. Det gäller att ha kul och ha spelglädjen i sin, då kommer också målen. Defensivt har vi varit bra hela säsongen, säger Svensson.

Noterbart är att den inställda matchen mot Vimmerby preliminärt kommer att spelas den 2 december i Vimmerby. Lagen är överrens och nu väntar man bara på klartecken från svenska ishockeyförbundet.