Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livsviktig app gick hem hos juryn

Under våren har Företagsfabriken i Kronoberg arrangerat en innovationstävling – och på torsdagen var det dags att kora en vinnare!

Det är för andra gången som Företagsfabriken, med uppdraget att fånga upp kreativa och drivna entreprenörer i hela Kronoberg, anordnar en innovationstävling.

Såväl nystartade företag som de som har en idé som man vill komma igång med har kunnat anmäla sig, och intresset har varit stort.

Sammanlagt kom 24 bidrag in, varav flera var från Markaryd, Ljungby och Älmhult.

– Vi är glada över det engagemang som vårens tävling har skapat, säger Sandra Ruuda, som är vd för Företagsfabriken.

Vinnaren korad

Efter granskning, inledande möten och en pitch inför en jury kunde en vinnare på torsdagen koras.

Det handlar om det nystartade Växjöföretaget Solution Valley, som jobbar med trygghetstjänster via en app, och som nu, som pris, får en plats i Företagsfabrikens Tillväxtprogram.

App som larmar

I appen som företaget arbetat fram registreras användarnas hälsodata, till exempel pulsen och blodtrycket, och om några värden skulle börja avvika från de normala reagerar appen genom att larma.

Även andra användare i närheten kan samtidigt larmas, så att olyckor eller plötslig sjukdom snabbt kan upptäckas.

Redan i dag har appen 12 000 användare, och Solution Valley jobbar nu på att även ta fram en prototyp på ett armband som kan kopplas till appen.

– Just nu går vi fram, men med Företagsfabrikens hjälp kan vi dubbla hastigheten, säger Pooya Yousefi, grundare av Solution Valley, och berättar att målet är att växa i USA och Kina.

Spännande bidrag

Sandra Ruuda berättar att det inte var helt lätt att utse en vinnare, då många spännande bidrag kom in.

– Vi är imponerade över den kreativitet och den anda av entreprenörskap som finns runtom i Kronoberg. Det finns flera bidrag som vi tror kan bli framgångsrika, säger hon.