Informationen om en festival i Ljungby är än så länge knapphändig, men det Smålänningen vet är att Ljungby kommun ett erbjudande om en inomhusfestival som skulle vara i två dagar. Festivalen skulle i så fall anordnas i mars 2019, och arrangemanget ska knyta an till minnet av Cliff Burton, Metallicas basist som 1986 omkom i en trafikolycka på E4 strax norr om Ljungby.

Festivalen skulle i så fall vara återkommande.

Kommunens tror att festivalen skulle marknadsföra kommunen till en bredare publik i södra Sverige, och sätta Ljungby på musikkartan. Festivalen väntas också ge besöksnäringen i Ljungby ett lyft vid en tidpunkt på året då det inte ordnas några andra större evenemang.

Från Ljungby kommun förväntar sig eventbolaget bidrag med golv till arenan, säkerhet och städ av arenan samt marknadsföringsinsatser. Kommunen har inte tackat ja till erbjudandet ännu, och det på grund av att det behövs ett golv till arenan. Kultur- och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag att ta fram prisuppgifter för inköp av golv, och först när det presenterats fattas beslut om festivalen.