Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungby klättrar i ranking över fula städer

Från en 13:e plats har Ljungby klättrat till en ännu mer osmickrande niondeplats i omröstningen över vilken som är Sveriges fulaste stad.

Det pågår en omröstning på Facebook om vilken som är Sveriges fulaste stad, och Ljungby har länge legat på osmickrande topp 20. Efter omröstningen blir det någon form av prisceremoni och vinnarstaden kommer även att få förslag på hur man kan göra staden mer attraktiv. "Vi vill att alla städer ska få chansen att återfå något av sin forna skönhet som invånarna kan trivas i och känna sig stolta över." skriver Arkitektuppropet som ligger bakom omröstningen och mer om den finns att läsa här.

När Smålänningen först skrev om omröstningen låg Ljungby på 13:e plats. Men staden har lockat till sig fler röster och just nu pågår en kamp på listan mellan Ljungby och en av stadens småländska grannar, Nässjö. Städerna delar just nu niondeplatsen med 113 röster vardera.

Det är dock ganska långt till omröstningens ledande stad, Borlänge som har 817 röster.

Omröstningen påbörjades den 20 mars och pågår till den 21 oktober i år.